انجمن اسلامی همسران و فرزندان شاهد استان اردبیل

تبلیغ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

انجمن اسلامی همسران و فرزندان شاهد استان اردبیل

تبلیغ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

انجمن اسلامی همسران و فرزندان شاهد استان اردبیل

کاربران گرامی خوش آمدید
در این وبلاگ شما می توانید به زندگی نامه، وصایا و تصاویر شهدا و مقالات در موضوع شهید وشهادت و تبلیغ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دسترسی پیدا کنید.

بایگانی

۱۱ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

روز پزشک چه روزی است؟

تاریخ دقیق روز پزشک در ایران 1 شهریور ماه می باشد که زاد روز پزشک بزرگ ایرانی ابن سینا نیز می باشد.

روز پزشک چه تاریخی است , ابو علی سینا
 

در آمریکا 30 مارس برای بزرگداشت پزشکان و تقدیر از خدمات ارزنده آنها اختصاص داده شده است، به گونه‌ای که در این تاریخ و سال 1842 دکتر لانگ برای نخستین ‌بار داروی بیهوشی «اتر» را در عمل جراحی به عنوان بیهوش ‌کننده استفاده کرد.

در آن روز دکتر لانگ، اتر را برای یک بیمار تجویز کرد و سپس وی را تحت عمل جراحی قرار داد. این در حالی است که بیمار پس از به هوش آمدن اقرار کرد که طی جراحی هیچ دردی احساس نکرده است.

این در حالی است که در 30 مارس سال 1958 مصوبه «بزرگداشت روز پزشکان» توسط مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید و در سال 1990 این قانون در مجلس نمایندگان و مجلس سنا نیز معرفی شد.

از آن زمان تا کنون 30 مارس در تقویم رسمی این کشور به عنوان روز پزشک نام‌گذاری شده است.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۳۰ مرداد ۹۸ ، ۰۹:۵۹
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۳۰ مرداد ۹۸ ، ۰۹:۵۱

معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در همایش روز آزادگان در اردبیل گفت: ۱۷۱ زن آزاده دوران دفاع مقدس در کشور وجود دارد که نشان دهنده حضور فعال زنان در عرصه استقلال و عزت کشور دوشادوش مردان است.

                          

به گزارش روابط عمومی انجمن اسلامی همسران و فرزندان شاهد استان اردبیل، به نقل از روابط عمومی ایثار استان اردبیل، همایش سراسری تجلیل از آزادگان سرافراز اردبیلی با عنوان کنگره ملی الماس های درخشان به همت بنیاد استان با حضور معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری، مسئولان عالی استان و مدیرکل بنیاد و آزادگان و خانواده‌های آنان برگزار شد.

در این همایش معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: زنان همواره به وظیفه خود در قبال آرمان‌های ارزشمند انقلاب جامه عمل پوشاندند و زنان آزاده و سرافراز ما با استقامت، صبر و یقین در دوران سخت جنگ تجمیلی برای عزت ملت کشورمان تلاش کرده‌اند.

وی تصریح کرد: با توجه به وضیعتی که امروز در کشور حاکم است بیش از هر زمان دیگری به روحیه صبر و استقامت دوران طلایی دفاع مقدس نیاز داریم و هر چه بر ترویج باورهای گذشته در پیروزی بر دشمنان تکیه کنیم تمام مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل نیز در این همایش با گرامیداشت 26 مرداد، سالروز ورود غرور آفرین آزادگان عزیز به میهن اسلامی بیان کرد: در استان اردبیل سه هزار و 400 شهید، 9 هزار جانباز و 700 آزاده وجود دارد که این برای ما افتخار بزرگی است تا برای این خانواده بزرگ خدمت کنیم.

یاسر شاهی افزود: آزادگان وارثان شهدا و سند افتخار نظام هستند  و به عنوان مظهر صبر و بردباری شناخته می‌شوند و باید در تمامی شرایط قدردان مجاهدت این دلاورمردانی باشیم.

در این مراسم ضمن خاطره گویی و اجرای برنامه های چون اجرای تئاتر با موضوع دوران سخت اسارت و مقاومت های آزادگان از تعدادی از آزادگان اردبیل تجلیل و نیز از کتاب خاطرات آزادگان اردبیل با عنوان "اینجا برای از تو نوشتن هوا کم است" رونمایی شد.

این کتاب توسط سیده صغری جوادی نوشته شده و با حمایت اداره کل بنیاد استان و حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس به چاپ رسیده است.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ مرداد ۹۸ ، ۰۹:۴۸
اسیر 11 ساله و مقاومتش در برابر بعثی ها
قنبرعلی بهارستانی آزاده ای است که دوران سخت و پرمشقت اسارت را اینگونه بیان می کند:
ما در آبادان ساکن بودیم. وقتی جنگ شد پدرم پیرمردی 70 ساله بود و من هم که نوجوانی 11 ساله بودم، به همراه او خانواده ام را به یکی از شهرهای دور از خوزستان منتقل کردیم. سپس به آبادان برگشتیم، اما در هنگام عبور از جاده ماهشهر_ آبادان به اسارت نیروهای عراقی درآمدیم. دو برادر دیگرم هم در روزهای اول جنگ شهید شده بودند و یکی دیگر از آن ها هم در جبهه های غرب کشور به اسارت دشمن بعثی درآمده بود.
تداعی خاطرات دوران سخت اسارت برای من سخت نیست، اما با بازگویی اتفاقات آن روزها، از مکدر شدن خاطر مخاطبانی که این گزارش را می خوانند، نگرانم.
در روزهای اول اسارت، وقتی با دیگر اسرا، در صف تحویل وسایل شخصی مان به بعثی ها ایستاده بودم، یکی از افسران عراقی با مشاهده من به سویم آمد.
فکر کرد چون جثه کوچکی دارم و کم سن و سال هستم از جنگ و جنایات صدام و نیروهای بعثی چیزی نمی دانم، در حالی که این طور نبود و من از آن ها متنفر بودم. اخم کرده و به افسر عراقی خیره شدم که ناگهان اناری را به من تعارف کرد، اما نمی خواستم انار را از دست یک افسر عراقی که دشمن مردم ما بود بگیرم. با اصرار پدرم که می گفت انار را بگیر تا افسر از پیش ما برود، با عصابنیت انار را از او گرفتم و بلافاصله زیر پایم آن را له کردم.
 
خاطره سوزاندن کف پای اسیر ایرانی با اتو هنوز آزارم می دهد
افسر عراقی پس از مشاهده این صحنه با خشم به سویم هجوم آورد و با کشیده محکمی که به صورتم زد، من را بر زمین انداخت و از صف بیرون کرد. از این دست شکنجه ها کم نبود و پس از اسارت افسران عراقی هر روز به نحوی از ما با شکنجه های مختلف پذیرایی می کردند.آن ها جسم ما را شکنجه می دادند و ما با ایستادگی و مقاومت روحشان را آزرده می ساختیم و بیشتر عصبانی و بازنده می شدند.
فرماندهان و افسران بعثی می خواستند ما را مجبور کنند که برایشان بلوک سیمانی بسازیم، اما ما به همراه برخی از اسرا در اردوگاه، از انجام این کار سر باز زدیم و زیر بار نرفتیم و از ما کینه کردند و به بهانه‌های مختلف ما را شکنجه می‌کردند.
بعثیان از شکنجه و تنبیه ما با میلگرد آهنی، نبشی، چوب، شلنگ، کابل و خلاصه هر چه که دم دستشان بود، نمی گذشتند. ما زیر بار حرف زور عراقی ها نرفتیم، چون اگر یکی از خواسته هایشان را اجابت می کردیم، درخواست بعدی آن ها به دنبالش صادر می شد. امروز هم مثل آن روزها زیر بار حرف زور و ظلم کشوری چون آمریکا نخواهیم رفت.

پس از شکنجه ما را وادار به راه رفتن روی پاهای تاول زده می کردند
شکنجه گران ما در اردوگاه های بعثی کسانی بودند که در نهایت بی رحمی، پس از پایان شکنجه ما را مجبور می کردند که روی پا راه برویم تا تاول زخم مان باز شود و از دیدن اذیت شدن ما لذت می بردند، اما اسرا بعد از این شکنجه ها بیشتر مراقب هم بودند.
شب و روزهای طولانی اسارت برای من و پدرم بالاخره تمام شد و من به دلیل کم سن و سالی و پدرم هم به دلیل کهولت سن به همراه چند تن از اسرای جانباز و زخمی آزاد شدیم و به کشور بازگشتیم.
علی رغم اینکه به هنگام آزادی، نماینده صلیب سرخ به من گفت که اگر بار دیگر در جنگ اسیر شوم، قانون اجازه اعدام من را به کشور عراق داده است، طاقت نیاوردم.
 
خاطره سوزاندن کف پای اسیر ایرانی با اتو هنوز آزارم می دهد
پس از بازگشت به کشور، تاثیر حال و هوای غریب دوران اسارت و احساس مسئولیتی که نسبت به کشورم داشتم، بعد از فراگیری آموزش های نظامی و امدادی به جبهه رفتم. دستور امام خمینی (ره) این بود که هر کس که می تواند به جبهه برود. خواستم حرف امام(ره) بر زمین نماند ‌و راهی شدم.
امروز اگر چه ناملایمات و نامهربانی برخی از مسئولان با ایثارگران و آزادگان دفاع مقدس، به طور واضح مشاهده می شود، اما ما به به و چه چه دشمنان این نظام را بی پاسخ نمی‌گذاریم و اجازه نمی دهیم که ما را از هدفمان که پشتیبانی و اجرای اوامر رهبرانقلاب است، منصرف کنند.
عده ای ما را سنگ زدند و هلهله شان روایت داغ کربلا را برایمان تازه کرد
رنجبر یکی دیگر از آزادگان دفاع مقدس از خاطرات اسارت اینطور می گوید:
در دوم فروردین سال 61 در دشت عباس منطقه دهلران به اسارت نیروهای بعثی درآمده است و تا حدود دو سال بعد از پایان یافتن جنگ هم در اردوگاه های بعثی اسیر بوده است. در حین انتقال من و دیگر اسرا از استخبارات نظامی عراق به اردوگاه، ما را در حالی که مجروح بودیم، به وسیله ماشین های روباز نظامی به اردوگاه بردند. در همین حال بیش از 4 ساعت ما را در خیابان های شهر بغداد می‌چرخاندند و مردم از دیدن اسرای ایرانی شادی و هلهله می کردند و به ما سنگ می زدند.
تنها صحنه ای را تنها در میان روایات ماجرای تلخ کربلا و اسرای کربلا خوانده و مجسم کرده بودم. آن روز اما به چشم خویش آن صحنه را دوباره دیدم و به یاد شهدای کربلا صبر پیشه کردیم.
وقتی جنگ تمام شد، عراقی ها به مدت چند روز شاد بودند و افسران عراقی هر روز به ما وعده آزادی می دادند. وعده ای که بیش از دوسال طول کشید و هر روزش برای من و دیگر رزمندگان بیش از یک سال طول می کشید.
فوت امام خمینی(ره) یکی از تلخ ترین اتفاقات و بزرگترین غصه‌های ما بود که در جریان سال های اسارت ما به وقوع پیوست. هیچگاه فکر نمی‌کردیم که روزی بیاید که بدون امام(ره) زنده بمانیم.
آزادگان، جانبازان و خانواده های شهدا به فرموده مقام رهبری از سرمایه های ارزشمند این سرزمین هستند و ای کاش قدردانی و یادبود آن ها رشادت های آن ها در یک روز خلاصه نشود.
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۲ مرداد ۹۸ ، ۰۸:۵۸

روز دهم ذی‌الحجه مصادف با عید قربان و اعمال مناسک حج، برای مسلمانان به ویژه شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است، همه جهان این روز را گرامی میدارند.

عید قربان در زمره اعیاد بزرگ مسلمانان شمارده می‌شود و آن را به عید اضحی نامگذاری کرده اند، چرا که اضحی جمع ماده ضحی به معنی ارتفاع روز و امتداد نور آفتاب است و هنگامی که خورشید بالا می‌آید (قبل از ظهر)، آن موقع را ضحی گویند. به همین سبب حجاج به هنگام بالا آمدن آفتاب قربانی می‌کنند، بدین سبب روز دهم ذی‌الحجه را که قبل از ظهر آن، عمل قربانی انجام می‌شود «عید اضحی» می‌گویند.

عید قربان و قربانی کردن صرفا برای حاجیانی که در سرزمین الهی حضور دارند، واجب است و برای کسانی که در کشورهای مختلف زندگی می کنند، واجب نیست. دراصل فلسفه عید قربان، به مسلخ بردن شهوات نفسانی است که باید آن را به قربانگاه ببریم و در پیشگاه معبود آن را از بین ببریم. ما در نهم ذی‌الحجه با خواندن دعای عرفه منسوب به دعای امام حسین (ع) در روز عرفه به شناخت خود نزدیک تر می شویم و از خدا آمرزش طلب می کنیم، تا در دهم ذی‌الحجه نفس و آمال دنیوی خود را قربانی کنیم و به خدای متعال نزدیک تر شویم.

اهمیت «عید قربان» در قرآن و روایات/ فلسفه و تاریخچه عید قربان چیست؟

تاریخچه عید قربان

عید قربان پیش از دوران تاریخ بشر نیز وجود داشت. انسان‌های اولیه برای کسب رضایت خدایان دست به قربانی کردن حیوانات و انسان‌ها می‌زدند. تاریخ قربانی بسیار قدیم است و از زمان حضرت آدم ابوالبشر (ع) وجود داشته و در ادیان گذشته نیز جزو مقررات دینی به شمار می‌آمده که شمه‌ای از آن به اختصار بیان می‌شود:

۱- قربانی فرزندان حضرت آدم (ع) که نخستین قربانی در عالم بشمار می‌رود و در آیات۳۰- ۲۷ سوره مائده تصریح شده که خلاصه شرح آن چنین است: دو پسر حضرت آدم به نام هابیل و قابیل به ترتیب شبانی (چوپانی) و کشاورزی می‌کردند و صاحب گوسفندان و آب و خاک فراوان بودند، حضرت آدم (ع) آنان را امر به قربانی در راه خدا کرد. هابیل یکی از بهترین شتران یا گوسفندان را برای قربانی در راه خدا اختصاص داد و قابیل دسته‌ای از گندم‌های پست و نامرغوب را جهت قربانی انتخاب کرد که قربانی هابیل مقبول درگاه پروردگار گردید و قربانی قابیل به علت عدم اخلاص مردود گشت. قابیل به سبب قبول نشدن قربانی حسادت ورزید و آتش خشم و کینه اش زبانه کشید، نفس اهریمنی و شیطانی قابیل او را به کشتن برادر وادار کرد و هابیل را کشت و در دنیا و آخرت زیانکار گردید.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۰ مرداد ۹۸ ، ۰۸:۱۴